Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

lördag 28 december 2013

Blackberry Z10


Blackberry Z10 är tunn med fin design och känns lyxig, elegant och stabil. Telefonens kanter är lite rundade vilket gör mobilen skön att hålla i handen.  Baksidan består av greppvänligt gummi vilket gör att telefonen inte så lätt glider ur handen.
Operativsystem är Blackberry 10 och med detta system har Blackberry Z10 en modern platform.
I telefonen används inga fysiska knappar alls utan allt sköts med svepande pekgester. Detta är lite ovant i början men man vänjer sig fort.
Webbläsaren i Blackberry Z10 är mycket bra. Den laddar snabbt även sidor och applikationer med komplicerat innehåll.
Mobilen har en dubbelkärnig Qualcom Krait processor och 2 GB Ram minne samt 16 GB inbyggt minne. Har man behov av mer finns det även plats för MicroSd kort.
Skärmen är på 4:2 tum vilket placerar Blackberry Z10 under de populäraste mobilernas skärmstorlekar.
Displayen har en hög ljusstyrka, bra färgkontrast och bra betraktningsvinkel.
Allt lagringsutrymme går att kryptera och lösenordslåsa vilket gör mobilen mycket lämplig som jobbmobil. Använder man mobilen i arbetet kan man dela upp den i två delar. En för privat bruk och den andra för arbetet.  Telefonens innehåll kan varken kopieras eller flyttas till den andra delen.
Blackberrys telefoner är kända för sina fysiska tangentbord och ändringen till skärm tangentbord har inte försämrat funktionen.  Knappsymbolerna är stora och lätta att träffa.  Det går mycket snabbt och lätt att skriva text i denna mobil.
Kameran är på 8 Megapixlar och tar helt okej bilder.
En nackdel är att batteriet endast klarar av en dags vanligt användande så den måste laddas rätt så ofta.  Vilket i och för sig är vanligt med dagens Smartphones.
En Blackberry Z10 kostar i nuläget runt 3200 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar