Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 13 januari 2014

Alcatel One Touch Idol X


Alcatel One Touch Idol X är en 6,9 millimeter tunn 3G smartphone med en display på 5 tum.  Detta är en väldigt tunn och lätt mobiltelefon. En ram av titanium löper runt telefonens kanter.  Baksidan av mobilen är tillverkad av en gummiliknande plast som gör att man får ett bra grepp om telefonen.
Denna smartphone finns i två varianter.  Den ena med plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB och en 8 Megapixelkamera samt 8 GB internminne.
Den andra med dubbel simkortplats och en kamera på 13 Megapixlar samt 16 GB internminne. Den sistnämnda är utan MicroSd kort plats.
Telefonens skärm är skarp och återger färger bra. Betraktningsvinkeln är utmärkt.
Kameran på versionen med 13 Megapixlar har autofokus och fungerar bra vid utmärkta förhållanden och om du lyckas hålla telefonen helt stilla när du tar bilder.  I mörkare miljöer och om du har en ostadig hand levererar den betydligt sämre fotografier.
Idol X drivs av en Quadcore Cortex A7 processor och har 2 GB Ram minne.
Mobilen laddar upp applikationer snabbt och att surfa på nätet går snabbt.  Telefonen gör jobbet tillräckligt bra för den vanliga användaren men den saknar ju 4G vilket skulle ha gjort den ändå snabbare.
Batteriet är på 2000 mAh vilket är lite för lite för en smartphone av den här storleken. Du blir tvungen att ladda batteriet varje kväll vid vanligt användande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar