Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 januari 2014

Blackberry Q10Blackberry Q10 är en mobil med fysisk knappsats. En stor del a mobilen är dominerad av en keyboard.  Som vanligt när det gäller Blackberry är skrivupplevelsen utöver det vanliga.  Detta är en mobil som passar väldigt bra för personer som skriver mycket på sin mobiltelefon.
Själva skalet på telefonen är tillverkad helt av plast vilket drar ner intrycket lite när det gäller designen.  Min uppfattning är att lite dyrare mobiler bör vara tillverkad av lite finare material. På billigare telefoner är inte detta så viktigt. Även tanke på detaljerna måste finnas när det gäller toppskiktet av smartphones och just det saknas inte här. Detta är en väldesignad mobil. Enheten ligger skönt i handen. Telefonens lilla storlek kan vara en fördel för dom som föredrar att använda en hand när dom håller på med sin telefon.
Baksidan är löstagbar och batteriet går att byta ut vilket ökar Q10 s livslängd.
Istället för en stor display som är vanligt förekommande numera har Q10 en 3:1 tum Amoled skärm. Skärmen är något för mörk men färgåtergivningen och betraktningsvinkeln är god. Det fungerar till och med okej att betrakta displayen utomhus i ljuset.
Kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus samt bildstabilisator. Mobilen saknar en fysisk kameraknapp så man måste trycka på en symbol på den lilla skärmen eller ta bilder genom att trycka på Space knappen på tangentbordet.
Blackberry Q10 drivs av en dubbelkärnig Cortex A9 processor och har 2 GB Ram minne.  Den har alltså samma hårdvara som Blackberry Z10 som släpptes samtidigt.  Operativsystemet är Blackberry 10.
Denna smartphone är kraftfull och arbetar på utan att lagga.
Internminnet är på 16 GB och det går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Batteriet på 2100 mAh räcker en hel dag på en laddning.
Priset är som billigast 4500 kr just nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar