Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 5 januari 2014

HTC One MaxHtc One Max är en gigantisk mobil på     5:9 tum som knappast går ner i en byxficka.
Det är med andra ord inte en mobil för dom flesta.  Med denna mobiltelefon riktar sig Htc mot dom personer som vill ha två maskiner i samma.  Nämligen dom som både vill ha en Surfplatta och mobil men vill undvika att släpa runt på två enheter. Htc One Max påminner till designen om Htc One men mobilens kanter består av plast. Baksidan och framsidan består båda två av aluminium och baksidan är löstagbar. Det sitter en fingeravtrycksläsare på mobilens baksida vilket är en cool detalj.
 Batteriet går trots att baksidan går att ta bort ej att byta.
Det löstagbara bakstycket har tidigare fått kritik för att sitta dåligt. Det har enligt olika uppgifter på nätet varit svårt att stänga på ett bra sätt och jag vet ärligt talat inte om detta problem har blivit åtgärdat av Htc.
Det hade enligt min åsikt varit bättre om även denna smartphone hade varit en unibody precis som sin föregångare Htc One. Telefonen är ju stor så det skulle ju finnas plats för portar för både sim kortet och MicroSd kortet på mobilens ena sida och det hade ökat mobilens byggkvalitet.
Den stora HD displayens kvalitet däremot är superb. Den har fantastisk skärpa,  ljusstyrka och färgåtergivning.  Betraktningsvinkeln är utmärkt.
Dom dubbla stereohögtalarna med inbyggda förstärkare som sitter över och under skärmen ger ett anmärkningsvärt bra ljud.  Till och med bättre än på lillebror Htc One.  Vilket förmodligen hänger ihop med deras storlek. Detta är ju en mycket större enhet och därmed blir ju även högtalarna större.
Kameran är på 4 Megapixlar.  Vilket naturligtvis är lite dåligt med tanke på att konkurenterna i samma segment har betydligt bättre kameror.
Telefonen drivs av en Qualcom Snapdragon 600 processor och har 2 GB Ram minne. Max arbetar på och klara enkelt av sin uppgift.  Webbläsaren flyter på bra och att spela spel eller titta på film går utmärkt. Värt att notera är dock att Samsung Galaxy Note 3 har 3 GB Ram och drivs av en Snapdragon 800 processor.  Denna konkurent har alltså bättre specifikationer.  Internminnet är på 16 GB eller 32 GB med plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB. Batteriet på 3300 mAh räcker länge på en laddning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar