Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 9 januari 2014

Huawei Ascend Mate2.Huawei Ascend Mate2 är en rejält stor lur med en skärm på hela 6:1 tum. Trenden bland mobil tillverkare i år verkar vara att satsa på gigantiska telefoner med fantastiska specifikationer.
Mobilen har en enkel design och består av blank, skinande plast och fronten domineras av den stora displayen. Mobilen är ganska tunn.  Endast 9,5 millimeter.  Telefonen har ett löstagbart bakstycke men batteriet går ej att byta själv.
Jag som gillar fin design är lite besviken.  Mjukvaran i Huawei Ascend Mate2 är betydligt mer imponerande.
Denna smartphone har 2 GB Ram minne och en Snapdragon 400 processor.  Internminnet är på 16 GB och har plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB.
 Det som imponerar mest är det stora batteriet på hela 4050 mAh. Huawei lovar att mobilens batteri klarar 60 timmar vid vanligt användande och 12 timmar vid surf.
Huawei Ascend Mate2 är optimerad för enhandsfattning och detta märks bland annat när man ska skicka sms eller mail. Tangentbordet på den stora skärmen hamnar nämligen på sidan av skärmen. Just detta verkar vara en bra idé.
Vilket pris Huawei Ascend Mate2 kommer att ligga på är fortfarande oklart men med tanke på mobilens prestanda bör den bli rätt så dyr. Säkert samma eller nästan samma pris som andra tillverkares toppmodeller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar