Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 6 januari 2014

Iphone 5cIphone 5c finns att köpa i olika färger och när man startar mobiltelefonen för första gången har bakgrundsbilden samma färg som telefonen. Det nya med Iphone 5c är just färgen på enheten och det nya materialet det vill säga plast. Mobilen har alltså inte samma premiumkänsla som de något dyrare Iphone modellerna.
Knapparna på mobilens sida har samma färg och material som själva mobilen.
Den känns välgjord och inget glappar.
Iphone 5c har mycket gemensamt med Iphone 5. Prestandamässigt är dom båda telefonerna utrustade med samma teknik.
En liten skillnad är dock att 5c fått ett något bättre batteri.
Apple Maps har förbättrats men lider fortfarande av problem.  Till exempel kan Maps ibland visa vägen till en annan plats än man ska till. Detta trots att man har markerat helt rätt på kartan.
Smartphonen har en skarp högupplöst skärm på 4 tum.
Kameran på 8 Megapixlar hör inte till dom bästa på marknaden.  Möjligheten att ta bra bilder i mörkare miljöer är dålig.
Ram minnet är på 1 GB och telefonen drivs av en dubbelkärnig Apple A6 processor. Mobilen reagerar snabbt och utan fördröjningar.
Internminnet är på 16 GB eller 32 GB.
För dig som redan äger en äldre modell av Iphone råder jag att vänta tills nästa modell släpps eftersom denna kommer att ha bättre specifikationer och funktioner.  Denna mobil är för lik sin föregångare för att det ska vara värt att investera i en Iphone 5c.
Telefonen kostar runt 4800.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar