Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 2 januari 2014

Sony Xperia Z1Sony Xperia Z1 är uppföljaren till Xperia Z som jag också har recenserat och när man tittar på dessa mobilers utseende påminner dom rätt mycket om varandra. Sony har lagt mycket tanke på mobilens design.  Även detaljerna är mycket fina. Telefonens aluminium ram ger en känsla av lyx och byggkvaliteten är fantastisk.  Vilket är bra med tanke på mobilens höga pris.
Strömknappen och volymreglaget är mindre än på föregångaren och känns bättre.  Kantigheten från Xperia Z har försvunnit då baksidans kanter är lätt rundade.
Displayen på 5 tum ger en ljusstark och skarp bildåtergivning. Betraktningsvinkeln däremot är dålig men man brukar ju oftast titta på skärmen rakt framifrån.
Kameran har hela 20 Megapixlar och dess bildkvalitet placerar den helt klart i toppskiktet av mobil kamerorna. Kameran är lättanvänd med många funktioner och fungerar även bra i mörkare miljöer.
Ett 2 GB Ram minne och Snapdragon 800 gör Z1 till en kraftfull smartphone som med lätthet klarar det mesta. Det interna minnet är på 16 GB men telefonen har även plats för MicroSd kort.  Mobilen är damm och vattentålig.
Priset ligger strax under 5000 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar