Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 16 februari 2014

Sony Xperia MSony Xperia M är en budgetmobil med fin design.  Den har ett greppvänligt gummiliknande bakstycke med svagt rundade kanter.
En snygg ram löper längs kortsidornas kanter. Designen påminner om dom betydligt dyrare Xperia Z och Xperia Z1 men denna mobil är ej vattentålig eller dammtålig som dessa lurar.
För att få ned priset har Sony sparat in på både internminnet och kameran.
Internminnet är på endast 4 GB vilket är i minsta laget.  MicroSd kort plats på upp till 64 GB finns men där går det inte att installera applikationer så denna smartphone passar inte dig som vill ha många appar.
Ram minnet på 1 GB duger men kunde naturligtvis ha varit betydligt bättre.  Men den gör att mobilen flyter på utan problem.
Kameran på endast 5 Megapixlar ger okej bilder med bra färgåtergivning.  Fysisk kameraknapp finns vilket är bra.
Xperia M drivs av en dubbelkärnig Snapdragon S4 Plus processor.
Skärmen på 4 tum får godkänt trots att den knappast är den skarpaste på marknaden.  Detta kan man inte heller räkna med att få när det gäller budgetmobiler. Betraktningsvinkeln är sådär.
Mobilen har ett antal LED lampor som du kan ställa in för att lysa i olika färger beroende på om du får sms, samtal eller mail. Denna funktion är bra.
Mobilen finns i svart, vitt, lila samt limegrön.
Om du tycker om Sonys design och du mest använder din mobiltelefon till att ringa och skicka sms kan denna mobil passa dig.
Xperia M kostar runt 2200 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar