Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 6 mars 2014

Att tänka på vid köp av ny mobil.Impulsköp när man tänker införskaffa en ny mobiltelefon är inte att rekommendera. Med tanke med att du förhoppningsvis ska leva med den i några år är det viktigt att du trivs med den.
Du bör först sätta dig ner och tänka igenom vad du tänker använda mobilen till och vilken budget du har för att hitta den telefon som passar dig bäst.
Tänker du endast ringa eller skicka sms duger en enklare mobil för då behöver du inte så mycket Ram minne (arbetsminne) eller en stark processor.  Däremot om du tänker surfa på webben behöver du mer kraft i din mobiltelefon.
Ett Ram minne på minst 1 GB är en rekommendation.
Är du typen som sparar många filer eller tankar ned mycket applikationer till din lur bör du även ägna internminnet en tanke. Min rekommendation där är minst 8 GB men naturligtvis gärna mer.
Om du precis som jag gärna vill äga en flagskepps mobil av nyaste modell men även kan stå ut med äldre modeller kan du titta på fjolårets modeller. Till exempel Samsung Galaxy S4, LG G2 eller HTC One som redan har gått ner i pris alternativt kommer att gå ner i pris när uppföljarna släpps.
En Galaxy S4 kostar nu runt 3600 kr. En HTC One 3900kr och kommer bli ändå billigare när uppföljaren kommer den 25 Mars samt en LG G2 3500 kr. Samtliga dessa priser är dom lägsta jag har hittat.
Som en jämförelse kostar den nya Samsung Galaxy S5 5895 kr vilket alltså är betydligt dyrare.
Dessa fjolårets toppmodeller har ju oftast mycket bättre specifikationer än nya budgetmobiler.
Ett annat alternativ är att kolla på mindre tillverkares flaggskepps mobiltelefoner som brukar vara lite billigare men ändå ha fin design och bra specifikationer.
Blackberry Z10 och Z30 till exempel som nu kostar 2800 kr respektive 4800 kr.
Man kan också köpa mini varianter av dom nya toppmobilerna som även dom är billigare men räkna med lite sämre specifikationer än hos originalet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar