Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 20 mars 2014

Nokia Lumia 625
Nokia Lumia 625 är en ganska tunn budgetmobil med 4 G tillverkad i plast.  Telefonen är välkonstruerad och knakar inte utan sitter fast utan att glappa. Dess rundade hörn och avrundade form gör den skön att hålla i handen.
Bakstycket går att avlägsna men det kräver en speciell teknik. Den medföljande handboken förklarar hur man gör.
Batteriet på 2000 mAh sitter fastmonterad och går alltså inte att byta ut.
Displayen på 4 : 7 tum är på endast 480 × 800 pixlar och det är tydligt att det är en av dom specifikationer som man har nedprioriterat för att hålla nere mobilens pris. Skärmen är med andra ord rätt så dålig och där tycker jag att Nokia har gjort ett misstag.  En bra mobilskärm är ju väldigt viktig när man väljer mobil.
Mobilens kamera är på 5 Megapixlar och har autofokus.  Vid bra ljusförhållanden levererar telefonen okej bilder men i mörkare miljöer ger den oskarpa bilder samt med dålig färgåtergivning.
Ram minnet är på endast 512 Mb.  Jag rekommendera att mobilen bör ha minst 1 GB för att fungera bra vid surfande och spelande.
Lumia 625 drivs av en Snapdragon S4 på 1,2 Ghz. Internminnet är på 8 GB och det finns plats för minneskort.
Trots att denna mobiltelefon är en budgetvariant kan den med lätthet klara av vanliga funktioner.  Skärmen svarar snabbt när man använder den.  Man kan bläddra mellan olika sidor utan att den laggar.
Den har även bra funktioner så som röststyrning till exempel.  Genom att hålla nere startknappen kan denna funktion aktiveras och då kan man ringa en kontakt,  öppna sin kallender eller söka på Internet.
Mobilen kostar omkring 2300 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar