Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 22 april 2014

HTC One Mini 2013


HTC One Mini lanserades på sommaren 2013 och är tänkt som en lyxig mindre telefon till ett billigare pris.  Designen påminner mycket om sin storebror HTC One men vissa detaljer skiljer dom åt.
Den är fortfarande precis som HTC One byggd av aluminium men kanterna och knapparna konstruerade av vit plast drar ned känslan av lyx något. Det lätt rundade bakstycket gör att mobilen ligger bra i handen.  Den går på grund av sin litenhet lätt ner i en byxficka.
Istället för en display på 4,7 tum har den en display på 4,3 tum och på 720×1280 pixlar. Denna display imponerar med sin färgåtergivning, skärpa och ljusstyrka. Betraktningsvinkeln är även den imponerande.
One Minis största nackdel är att den ibland kan bli varm när man använt den för att utföra lite mer krävande uppgifter.
Ram minnet är på 1 GB och telefonen drivs av en Snapdragon 400 processor på 1,4 GHZ samt har ett inbyggt minne på 16 GB. Mobiltelefonen klarar med lätthet av vanligt surfande även fast den inte är ett kraftpaket.  Mobilens processor arbetar på utan att lagga.
Batteriet på 1800 mAh är i minsta laget vilket medför att mobilen ej klarar sig en hel dag på en laddning.  Den bör laddas minst två gånger om dagen.
Kameran är på 4 Ultrapixlar.
Som vanligt när det gäller HTCS mobiltelefoner är den välkonstruerad. Ingenting sitter löst eller glappar.
Priset ligger runt 2600 kr.  Att jämföra med en HTC One M7 som nu kostar 3990 kr
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar