Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 9 maj 2014

Huawei Ascend P7. En djupare inblick.Huawei tillverkar bra budgetmobiler men det här är årets satsning på en mer premium mobiltelefon.  Huawei Ascend P7 är en väldesignad smartphone med bra specifikationer. Jag har skrivit om den här mobilen tidigare men tänker informera om den igen eftersom den nu är på väg att lanseras i Sverige. Detta är uppföljaren till Huawei Ascend P6 som är den mobil som visade världen att Huawei kan göra lite lyxigare smartphones. Telefonens kanter består av en ram av metall och hela enheten täks av två lager Gorilla glas 3. Den har en unibody design så batteriet på 2500 mAh går inte att byta ut.
Mobilen är 139,8 mm hög och 68,8 mm bred. Tjockleken är endast 6,5 mm vilket gör den till en av dom tunnaste mobiltelefonerna på marknaden.  Dess kompakta design gör den skön att hålla i handen men den skulle bli ändå skönare om den hade en mer avrundad design.
På dess högra sidan sitter diverse knappar samt luckorna för både Sim och MicroSd kortet. Den vänstra sidan är helt tom.
Displayen på 5 tum är mycket bra och har 1080×1920 pixlar.
Den drivs av en fyrkärnig Cotex A-9 processor på 1,8 GHZ.  Ram minnet är på 2 GB vilket är klart godkänt även fast det nu har börjat komma telefoner med hela 3 GB Ram minne. Exempel på mobiltelefoner med 3 GB Ram är One Plus One,  LGG3 och Samsung Galaxy Note 3.
Internminnet är på 16 GB och det finns också plats för ett MicroSd kort på upp till  64 GB för att utöka minnet lite mer.
P7 tar fotografering seriöst eftersom den främre kameran är på hela 8 Megapixlar vilket är ovanligt.  Det brukar sitta mycket sämre kameror  på framsidan av telefonerna.
Huvudkameran på 13 Megapixlar sitter på bakstyckets vänstra övre hörn. Den har Autofokus och LED blixt.
Man kan aktivera den bakre kameran när mobilen är låst genom att dubbelklicka på volymknappen och därmed ta en bild direkt.  Den funktionen är fantastisk om du plötsligt ser en bra fotomöjlighet.
Den här telefonen passar dig som vill ha en väldesignad smartphone med bra specifikationer och funktioner men till ettt lägre pris. Den kommer att säljas för 3700 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar