Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 25 augusti 2014

One Plus One. En djupare titt.


One Plus One är den första mobiltelefonen från den nya tillverkaren One Plus.  Företaget startades av Peter Lau som tidigare var Vice VD för det kinesiska elektronik företaget Oppo som bland annat tillverkar just mobiltelefoner.  One Plus One är en smartphone som har samma specifikationer som dom mer kända toppmodellerna men den kostar nästan hälften så mycket.  Tanken är att man ska hålla nere priset genom att endast sälja telefonen via One Plus nätbutiker samt att inte spendera några pengar på marknadsföring.  För tillfället kan man dock inte beställa denna phablet direkt från  någon av One Plus butiker  på nätet.  Den kan nämligen endast köpas om du först har fått en inbjudan som man kan få antingen genom att vara väldigt aktiv på företagets forum eller om du får en inbjudan av en kompis som i sin tur har köpt mobilen.
Den är alltså extremt svår att få tag på men den är helt klart värd allt besvär.
One Plus One drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz och har ett Ram minne på 3 GB.  Detta gör One Plus One till en väldigt snabb och kraftfull mobiltelefon. Att bläddra bland appar går som en dans.
Den finns i två olika varianter. Den ena med 16 GB internminne och den andra med 64 GB internminne. När det gäller modellerna som säljs utanför Kina är det så att den som har 16 GB internminne är vit och den andra är svart.
Den har en display på 5,5 tum med 1920×1080 pixlar.
Kameran är på 13 Megapixlar.
Batteriet på 3100 mAh räcker mer än en dag på en laddning.  Vilket är väldigt bra.
Det finns bara en butik i Sverige som säljer denna fantastiska smartphone men detta till ett något högre pris än One Plus säljer den för.  Fördelen är förstås att du ej måste ha en inbjudan för att få köpa den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar