Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 16 september 2014

Motorola Moto X (2014)


Motorola Moto X har nu officiellt presenterats. Detta är uppföljaren till telefonen med samma namn som var företagets flaggskepps mobil förra året. Motorola har satsat på att tillverka bra men lite billigare mobiltelefoner och detta är alltså den som kostar något mer. Lenovo har tidigare presenterat Moto E och Moto G som är något billigare modeller.
Designen har inte genomgått en dramatisk förändring. Den har fortfarande samma kurviga bakstycke och detta gör telefonen skön att hålla i.
Runt dess kanter löper en ram av metall vilket ger denna smartphone en premium känsla. På bakstycket finns en kamera på 13 Megapixlar och en Motorola logga.  Denna logotyp är ingen knapp även om den ser ut som en. Årets model är bredare, högre samt något tunnare än sin föregångare. Moto X är 140,8 mm hög och 72,4 mm bred. Tjockleken är endast 9,9 mm på telefonens tjockaste ställe. På mobilens högra kant sitter power knappen och volymen medans den vänstra sidan är helt tom.  På toppen sitter luckan för Sim kortet samt hörlursuttaget.
Den har en display på 5,2 tum och 1080×1920 pixlar.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz.  Det rör sig alltså om en stor uppgradering men man ligger fortfarande efter de flesta andra toppmodeller.  Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 32 GB.  Batteriet är på 2300 mAh.  Just batteriet är denna mobiltelefons största nackdel.  Med ett så litet batteri på en Android telefon får man ladda ofta.
Motorola Moto X har många funktioner och bland dessa kan nämnas Moto Voice och Moto Assist. Funktionen Moto Voice gör att telefonen reagerar på din röst utan att du behöver röra den. Du kan alltså styra din Motorola Moto X med din röst.
Förhoppningsvis kommer Moto Maker till Sverige.  Genom Moto Maker kan man anpassa telefonen efter din smak.  Detta gör din Motorola Moto X till din egen.
Priset är ännu okänt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar