Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 4 september 2014

Samsung Galaxy Note 4


Samsung Galaxy Note 4 har nu officiellt presenterats på IFA 2014 och den fortsätter med samma sorts metallram som finns på den nyligen släppta Samsung Galaxy Alpha. Ramen löper runt telefonens kanter och detta gör att den känns som en stadig och välbyggd mobiltelefon. Samsung har äntligen förståt att det var dags att ta ett nytt steg i deras designspråk. Deras mobiltelefoner ser väldigt likadana ut.
Note 4 är mer fyrkantig i formen jämfört med sina föregångare men det falska läderbakstycket finns kvar från Note 3. Dock har stygnen som gick runt baksidans kanter försvunnit. Vilket jag personligen tycker är lite synd eftersom det var en fin detalj som förhöjde mobilens utseende.
Displayen är fortfarande på 5,7 tum men pixlarna har ökats till 1440×2560 pixlar.
Mobilen har en kamera på 16 Megapixlar som är i det närmaste identisk med den som sitter på Samsung Galaxy S5. Den stora skillnaden är att denna Smartphones kamera har en optisk bildstabilisator. Vilket bland annat ger bättre bilder i mörker.
En av orsakerna till att Note serien är så populär är den medföljande pennan som är så mycket mer än en vanlig penna. Den har väldigt många praktiska funktioner och nu har den naturligtvis fått en mängd uppdateringar som förbättrar upplevelsen. S-pen följer alltid med telefonen eftersom den placeras i sitt fäste i underkant på mobilen när den inte används.
Note 4 drivs av en fyrkärnig Snapdragon 805 processor på 2,7 GHz. Ram minnet är på hela 3 GB. Intern minnet är på 32 GB och den har även plats för ett minneskort på upp till 64 GB.
Batteriet är på 3220 mAh och vi får se om det klarar åtminstone en dag på en laddning. Att displayen har mycket pixlar gör nämligen att telefonen får arbeta mycket mer för att hålla igång och detta tömmer batterier. Samsung påstår i vilket fall att dom har gjort åtgärder för att undvika detta problem.
Denna mobiltelefon har en fingeravtrycksläsare precis som Galaxy S5.
Ett pris är ännu okänt eftersom denna Smartphone inte ännu har släppts på marknaden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar