Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 15 oktober 2014

Nexus 6


Årets Nexus 6 är tillverkad av Motorola och designen påminner mycket om till exempel Motorola Moto G. Den har bland annat den karakteristiska kurviga baksidan som är något tjockare i mitten för att smalna av på toppen och botten av telefonen. Nexus 6 är en stor smartphone med en display på hela 5,9 tum och 1440×2560 pixlar.
Det rör sig om en QHD skärm så allt på den stora displayen blir skarpt och fint.
Knapparna som sitter på telefonen har en lite ovanlig placering halvvägs nere på kanten. Att sätta knapparna lite längre ner på sidan verkar vara en bra idé med tanke på att det här är en stor mobiltelefon.  Om man hade placerat knapparna längre upp på telefonens kant skulle dom bli svårare att nå.
Denna smartphone drivs av en Snapdragon 805 processor på 2,7 GHz och den har ett Ram minne på 3 GB. Det rör sig alltså om ett riktigt kraftpaket som klarar av det mesta utan problem. Internminnet är på 32 GB alternativt 64 GB beroende på vilken version av telefonen du väljer.
Den har en kamera på 13 Megapixlar.  Batteriet är på 3200 mAh vilket är en vanlig storlek på Phablets eftersom en större skärm drar mer batteri.
Med tanke på dom väldigt bra specifikationerna kommer denna mobiltelefon kosta betydligt mer än tidigare Nexus telefoner har gjort.  Det är lite synd eftersom en av fördelarna med Nexus linjen var just det faktum att man kunde få en väldigt bra smartphone men till ett billigare pris än konkurrenterna.
Nexus 6 har precis presenterats men finns inte ännu till försäljning.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar