Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 10 oktober 2014

Samsung Galaxy S5 ActiveSamsung Galaxy S5 Active är en kraftfull smartphone som passar dig som behöver lite tåligare telefoner.  Föregångaren Samsung Galaxy S4 Active hade sämre specifikationer än sitt syskon S4 men detta är alltså inte fallet här. S5 Active har liknande funktioner och specifikationer som det här årets Samsung Galaxy S5. Den saknar dock Hjärtslagsmonitorn och fingeravtrycksläsaren.
Denna smartphone är både IP67 Certifierad och MIL-STD-810G Certifierade.  Det innebär att den tål att tappas från en höjd mindre än 1,2 meter. Är damm och vattentålig så den klarar av att ligga under vatten på ett djup upp till en meter och är då vattentät i 30 minuter.  Den tål extrema temperaturer samt att användas på hög höjd.
S5 Active har en robust, skrymmande konstruktion med exponerade nitar vilket i mina ögon gör att den ser häftig ut. Den ser ut att vara greppvänlig och hållbar.
På ena sidan finner man Ative Key med vilken man bland annat kan aktivera kompassen, barometern och ficklampan.

Denna tåliga mobiltelefon är 145,3 mm hög och 73,9 mm bred samt har en vikt på 170 gram.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 GHz. Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns även plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Specifikationerna är alltså betydligt bättre än dom brukar vara på den här typen av telefoner. När man köper en tålig mobil får man allt för ofta räkna med sämre specifikationer.
Displayen är en AMOLED display på 5,1 tum och med 1920×1080 pixlar. Det är en mycket bra skärm.
Android 4.4.2 KitKat kommer förinstallerad.
Batteriet är på 2800 mAh. Priset är okänt eftersom Samsung Galaxy S5 Active inte ännu har släppts i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar