Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 januari 2015

Mobilskolan. Vad är Snapdragon?När man tillverkar en smartphone vill man att komponenterna ska ta liten plats och för att lyckas med det sätter tillverkarna in så mycket funktioner som möjligt i samma chip. På mobiltelefonens systemchip brukar det därför finnas både processorkärnor, grafikkärnor och kommunikationsanslutningar.
Qualcomms Snapdragon processor är ett väldigt populärt systemchip i smartphones med Android som grund till sina opperativsystem.
Jämfört med system från många konkurrenters chip har Snapdragon en fördel på grund av att de inte kräver ett externt cellulärt modem på kretskortet.
Snapdragon har många olika  nivåer på processorns prestanda.  Dessa processorer är indelade i fyra serier och dom är Snapdragon 200, 400,600 och 800. Snapdragon 200 används i lågbudget mobiler och Snapdragon 800 används i flaggskepps mobiltelefoner. Den senaste och därmed mest kraftfulla processorn är just nu Snapdragon 810 som sitter i LG G Flex 2 som förövrigt är den första mobiltelefonen med detta chip.
Tänk dock inte att en 800 processor alltid är bättre än övriga serier då detta faktum även påverkas av hur gammalt systemchipet är. Dom utvecklas ständigt och efter en tid blir processorerna bättre och bättre.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar