Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 14 januari 2015

Yotaphone 2


Yotaphone 2 är en 3G smartphone med en helt unik design. Den har Nämligen två displayer. En  5 tums display med 1920×1080 pixlar och ytterligare en display på telefonens baksida.  Den senare är en E-pappers display på 4,7 tum och 960×540 pixlar. Den bakre displayen är alltid på och kan bland annat visa vädret, om du har fått mail eller sms och förutom det kan du där läsa en e-bok. Man kan även svara på sms och telefonsamtal. I direkt solljus är E-pappers skärmen lättare att läsa av vilket ju är ytterligare en fördel. Om du är på väg någonstans där du aldrig har varit förut och vill spara batteri kan du välja att lägga en permanent karta på bakre skärmen. Detta istället för att använda Google Maps som ju både äter upp din surfpott och tömmer batteriet.
Jag ser många fördelar med att ha dubbla displayer på det här sättet. Man kan med fördel använda båda displayerna samtidigt vilket ju underlättar multitasking.
E-pappers displayen drar lite ström eftersom den endast drar ström när den uppdaterar information.
Yotaphone 2 drivs av en fyrkärnig Snapdragon 800 processor på 2,3 GHz samt har ett Ram minne på 2 GB.  Internminnet är på 32 GB och den har ett batteri på 2500 mAh.  Det rör sig alltså om en smartphone med bra specifikationer. Batteriet är möjligen lite litet och kameran är på endast 8 Megapixlar.  Det är en okej kamera men dom flesta flaggskepps mobiltelefoner har en kamera på minst 13 Megapixlar.
En möjlig nackdel om du är lite klumpig och ofta tappar din mobiltelefon är ju att det är dubbel risk att någon av displayerna går sönder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar