Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 23 april 2015

Alcatel One Touch Idol 3Alcatel One Touch Idol 3 är en budgetmobil som presenterades i Mars och är beräknad till att släppas till försäljning nu i April.
Den är tillverkad av plast men har en borstad finish på bakstycket som ger ett bra intryck.
Idol 3 har en rolig konstruktion på så sätt att den inte har någon egentlig ovan eller undersida. Den sida du vänder uppåt är alltså ovansidan just då. Det går med andra ord inte att vända mobilen upp och ner.
Denna smartphone är 152,7 mm hög och 75 mm bred. Tjockleken är på 7,4 mm. Det rör sig alltså om en tunn mobiltelefon.
Den har en LCD display på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar. Displayen är helt okej men den har inte så imponerande kontrast eller betraktningsvinkel.
Alcatel One Touch Idol 3 har ett Ram minne på 2 GB samt drivs av en fyrkärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 Ghz. Processorn är en som ofta sitter i något billigare smartphones. 
Internminnet finns med 16 GB eller 32 GB beroende på vilken version av telefonen du väljer.
Telefonen kommer med operativsystemet Android 5,0 förinstallerat och detta är den näst senaste uppdateringen. Både Nexus 5 och Nexus 6 har Android 5,1 installerat.
Huvudkameran på bakstycket är på 13 Megapixlar och den främre kameran är på hela 8 Megapixlar. 
Batteriet är på 2910 mAh. 
Det finns däremot en sak som kan förvirra och det är att Alcatel har släppt två olika mobiltelefoner men under exakt samma namn. Den andra har en display på 4,7 tum och anorlunda specifikationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar