Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 3 april 2015

HTC One M8s
HTC One M8s är en ny smartphone som släpps till försäljning i Europa nu i början av April. Den är designmässigt väldigt lik förra årets toppmodell HTC One M8. Båda telefonerna är unibody konstruktioner gjorda av högkvalitativ metall. Denna mobil är knappt märkbart tjockare än förlagan men övriga mått är desamma. Tjockleken är på 9,55 mm vilket gör den 0,22 mm tjockare. På höjden är den 143,36 mm och bredden är 70,6 mm.
Det som skiljer dessa smartphones åt är istället specifikationerna och då främst processorn.
HTC One M8s drivs nämligen av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,7 Ghz. Detta är en processor som brukar sitta i mobiler i mellanklassen.
Ram minnet är fortfarande på 2 GB och den har ett internminne på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på 32 GB.
Displayen är densamma. Alltså en 5 tums display på 1080×1920 pixlar.
Både kameran och batteriet är förförbättringar jämfört med toppmodellen HTC One M8. Kameran är nu på 13 Megapixlar. Den tidigare modellen har en huvudkamera på 4 UltraPixel. En klar förbättring med andra ord. Batteriet är numera på 2840 mAh och detta ger en något bättre batteritid men processorn är istället något långsammare.
Telefonen har Android 5.0 förinstallerat och detta är den näst senaste versionen av operativsystemet.
Detta är en lyxig, väldesignad och välkonstruerad smartphone byggd av aluminium istället för plast men till ett billigare pris.
Ett svenskt pris är ännu inte känt men eftersom HTC One M8 kostar runt 5000 kr bör denna variant bli något billigare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar