Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 22 april 2015

Sony Xperia Z4Sony Xperia Z4 är nu smyglanserad i Japan och är en mindre uppdatering från föregångaren Sony Xperia Z3. Den kommer åtminstone i början endast säljas i Japan och det ryktas om att Sony arbetar på en annan smartphone som kommer att säljas i övriga världen.
Sony Xperia Z4 är tillverkad i plast och glas och designen är väldigt lik föregångaren. Dom små förändringar som finns märks inte särskilt mycket. En detalj är till exempel att gummiluckan som täckte usb porten har tagits bort men telefonen är trots det fortfarande vattentät. Xperia Z4 är UP 68 certifierad.
Denna smartphone har måtten 146×72×6,9 mm och väger 144 gram. Den är alltså både lättare och tunnare än förra årets flaggskepp.
Displayen är på 5,2 tum och är på 1080×1920 pixlar. Det vill säga samma som sitter i Xperia Z3.
Batteriet är dock på 2930 mAh så det är mindre än det som sitter i Sony Xperia Z3. 
Den har 3 GB Ram minne samt drivs av nya åttakärniga Snapdragon 810 processorn på 2,0 Ghz. Denna processor sitter i många av årets toppmodeller. Ett undantag är Samsung Galaxy S6 som har Samsungs egentillverkade processor.
Internminnet finns i två olika varianter. En på 32 GB och en på 64 GB. Man kan installera ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Den har en bra kamera på 20,7 Megapixlar.
Vi får se om denna smartphone kommer att lanseras i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar