Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 18 maj 2015

Nexus 6. En djupare inblick.Nexus 6 är en phablet från Google som har tagit fram telefonen tillsammans med Motorola. I likhet med andra Nexus enheter är den en av dom få smartphones som kör en ren version av operativsystemet Android. Den är alltså helt utan extra förinstallerade appar som vanligtvis brukar följa med från andra tillverkare. Just detta är en av fördelarna med att köpa en Nexus. 
Ytterligare en fördel är att man får alla nya uppdateringar av operativsystemet före alla andra eftersom det är Google som äger Android.
Med en höjd på 159,3 mm och en bredd på 83 mm är den högre och bredare än både Samsung Galaxy Note 4 och IPhone 6 Plus.
Där Nexus 6 är som tjockast är den 10 mm. Baksidan är inte jämntjock utan tunnas ut jämnsmed bakstyckets sidor.
Denna phablet passar inte dig som bara vill använda din mobiltelefon med en hand. Däremot ger den stora displayen många fördelar. Det blir lättare att visa andra information på skärmen och det blir lättare att läsa text, spela spel och titta på film. Displayen är en AMOLED display på 6 tum och har 1440×2560 pixlar. Både över och under den skarpa displayen sitter högtalare. Dessa högkvalitativa högtalare ger ett mycket bra ljud och att dom är riktade framåt är en stor fördel. Många tillverkare placerar sina högtalare på bakstycket vilket gör att ljudet blir sämre när mobiltelefonen till exempel ligger på ett bord. På telefonens högra kant sitter powerknappen och volymen. Dessa knappar är bra placerade i mitten av mobiltelefonens ram och det gör dom lätta att nå.
Batteriet som inte går att ta loss är på 3220 mAh och räcker i en och en halv dag på en laddning. Batteriet stöder både snabbladdning och trådlös laddning.
Kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbla LED blixtar. Kameran är bättre än den brukar vara i Nexus mobiler.
Denna smartphone har 3 GB Ram minne samt drivs av en fyrkärnig Snapdragon 805 processor på 2,7 Ghz. Processorn arbetar på mjukt och snabbt utan att lagga särskilt ofta.
Grafik kortet är Adreno 420.
Internminnet är på 32 GB eller 64 GB beroende på vilken version av telefonen du väljer.
Nexus 6 är betydligt dyrare än tidigare Nexus mobiler var när dom var nya. Priset landar nu på strax under 5000 kr.
Den finns i färgerna vitt och blått. Personligen gillar jag mest den vita versionen men känner mig lite kluven eftersom bara baksidan är vit. Fronten är svart. Det skulle vara snyggare om också framsidan var i samma färg.
Det är tyvärr så att majoriteten av det svenska folket inte känner till Nexus. Som vanligt i sådana situationer uppstår missförstånd och det största när det gäller Nexus mobiler och surfplattor är att dom är tillverkade av en okänd tillverkare.
Denna felaktiga uppfattning gör att färre konsumenter köper en Nexus.
Att det är en helt okänd tillverkare är långt ifrån sanningen för alla Nexus enheter har alltid tillverkats av kända tillverkare. Exempel på tillverkare som har sammarbetat med Google är HTC, Samsung, LG och nu senast Motorola.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar