Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 26 maj 2015

Sony Xperia Z3 Plus


Sony Xperia Z3 Plus är som namnet antyder en uppgradering av Sony Xperia Z3. Designmässigt är dom två telefonerna väldigt lika men Xperia Z3 Plus är tunnare. Den har en tjocklek på 6,9 mm men för att uppnå detta har batteriet minskats till 2900 mAh. Sony Xperia Z3 har ett batteri på 3100 mAh så åtminstone på papperet bör denna klara sig längre på en laddning.
Displayen är fortfarande på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar. När det gäller batterikapaciteten är det en fördel eftersom en display med mer pixlar också drar mer batteri.
Denna smartphone har ett Ram minne på 3 GB samt drivs av 64 bitars åttakärnig Snapdragon 810 processor. Det rör sig alltså om den senaste och starkaste processorn från Snapdragon. Internminnet är på 32 GB.
Huvudkameran är på hela 20 Megapixlar vilket är otroligt bra. Sonys toppmodeller har oftast väldigt bra kvalitet på sina kameror.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar vilket är en förbättring från föregångaren.
Xperia Z3 Plus är IP 65/68 certifierad vilket innebär att den är vatten och dammtålig. Den klarar av att ligga på 3 meter djupt vatten i upp till trettio minuter.
Detta är en mycket bra mobiltelefon men den är nog inget för dig som redan äger en Sony Xperia Z3. För dig är det betydligt bättre att vänta till senare i år när Sony släpper nästa flaggskepps mobil. Den kommer nämligen ha en ny design och minst lika bra specifikationer. Denna smartphone passar istället dig som absolut behöver en ny mobiltelefon just nu och som inte äger en Sony Xperia Z3.
Sonys mobiltelefoner är inte så populära i Sverige och det är väldigt synd eftersom dom har vissa fördelar mot konkurrenternas modeller. Toppmodellerna brukar ha bättre batteritid och dom är alltid vatten och dammtåliga.
Telefonen kommer att släppas till försäljning den 30 Juni och priset hamnar runt 7000 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar