Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 8 juni 2015

Acer Liquid Jade SAcer Liquid Jade S är en budgetmobil tillverkad av plast.
Designmässigt när det gäller formen och fronten påminner den lite om Samsung Galaxy S3 som kom för några år sedan. Den har samma avrundning i hörnen. Acer Liquid Jade S har ett avrundat chassi av bra kvalitet. Det är robust och genomtänkt konstruerad unibody smartphone med en slät matt yta på bakstycket. Man har verkligen tänkt på att få mobilen att kännas skön när man håller i den.
Den är 143 mm hög och 69 mm bred. Tjockleken ligger på 7,8 mm.
Acer Liquid Jade S har en 5 tums LCD display på 720×1280 pixlar. Denna display är lätt böjd och flyter ner något runt telefonens kanter. Runt kanterna löper en ram av chrome.
Det är långt ifrån den bästa skärmen på marknaden men den kan duga. Betraktningsvinkeln är rätt dålig i direkt solljus.
Ram minnet är på 2 GB och den drivs av en åttakärnig MediaTek MT6752M processor på 1,5 Ghz. Denna processor arbetar på rätt bra och klarar av lite mer krävande arbetsuppgifter.
Internminnet är på 16 GB och minneskapasiteten kan utökas med upp till 32 GB med hjälp av ett MicroSd kort.
Kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2300 mAh och klarar precis en dag på en laddning. Detta batteri går inte att byta ut eftersom mobiltelefonen är en unibody konstruktion.
Ljudet när man pratar i telefonen är lite lågt. Det är även svårt att höra när mobiltelefonen ringer om man befinner sig någonstans där det är mycket ljud.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 4.4.4 KitKat vilket är långt ifrån den senaste versionen. Acer Liquid Jade S är en budgetmobil och kommer därför knappast få några uppdateringar. Det är nämligen oftast bara toppmodeller som regelbundet uppdateras eftersom tillverkarna satsar mest på dessa.
Denna smartphone finns i färgerna svart, vitt, rött eller rosa.
Priset hamnar någonstans runt 2500 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar