Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 25 juni 2015

LG L65


LG L65 är en billig 3G mobil med okej specifikationer. Om man inte har alltför stora krav kan man idag få en helt okej smartphone ganska billigt. LG L65 är ännu ett exempel på en sådan mobiltelefon.
Denna mobiltelefon har en enkel design och är byggd av plast. Plasten känns lite billig.
Runt dom böjda kanterna löper en ram som ska föreställa aluminium men egentligen är gjord av plast. Bakstycket har en mönstrad yta som ger ett bra grepp i handen.
LG L65 har inga fysiska knappar på baksidan vilket annars är en vanlig design detalj som brukar finnas på andra smartphones från LG.
Dessa knappar sitter istället både under displayen och på telefonens kanter.
Denna smartphone är 127,2 mm hög och är 66,8 mm bred. Tjockleken landar på 9,5 mm.
Displayen är på 4,3 tum och har 400×800 pixlar. Det rör sig alltså knappast om någon topp display men den duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa. Att titta på film eller spela spel går men det blir ju inte samma upplevelse som på en HD display.
LG L65 har ett Ram minne på 1 GB och ett internminne på bara 4 GB. Det sistnämnda är i minsta laget eftersom ungefär 2 GB försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar. Du har alltså i verkligheten endast 2 GB till ditt förfogande. Mobiltelefonen har plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB men där går det inte spara spel eller applikationer.
Denna smartphone drivs av en dubbelkärnig Snapdragon 200 processor på 1,2 Ghz. Just den processorn är vanlig i mobiltelefoner i budgetsegmentet.
Kameran är på 5 Megapixlar och den har både autofokus och LED blixt.
En kamera med så få Megapixlar är naturligtvis inte lika bra som till exempel en kamera med 13 Megapixlar men den kan trots det ge bilder som kan duga för Facebook och Instagram. Räkna dock ej med superskarp skärpa eller perfekt färgåtergivning.
Batteriet är på 2100 mAh. Lite billigare mobiltelefoner brukar i stort sett alltid ha batterier runt eller under den storleklsklassen. Jag brukar rekommendera minst 2300 mAh.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 4.4.2 KitKat. Så pass gamla operativsystem är även dom vanliga i budgetmobiler och dessa mobiler får aldrig några uppdateringar.
LG L65 finns i färgerna svart eller vitt.
Denna smartphone kostar 699 kr hos Phone House och det är ett väldigt bra pris.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar