Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 4 juni 2015

Meizu M2 NoteMeizu M2 Note är en phablet tillverkad av blank plast och den finns i färgerna vitt, blått, grått eller rosa.
Den är 150,9 mm hög och 75,2 mm bred medans tjockleken landar på 8,7 mm. Det rör sig alltså om en ganska stor men tunn mobiltelefon som väger 149 gram.
Byggkvaliteten är bra. Idag är det ovanligt med dåligt byggda mobiltelefoner. Detta problem har till och med minskat hos riktigt billiga lågbudgetmobiler.
Meizu M2 Note har en HD display på 5,5 tum och med 1920×1080 pixlar.
Den har ett Ram minne på 2 GB. Toppmodeller har numera 3 GB Ram minne vilket med andra ord är den nya standarden bland flaggskepps smartphones.
Meizu M2 Note drivs av en 64 bitars åttakärnig  MediaTek MT6753 processor på 1,3 Ghz. Denna processor brukar vara vanlig i mobiltelefoner i mellanklassen. Just processorn är något tillverkaren har sparat in på för att få ner priset på telefonen.
Internminnet är på 16 eller 32 GB beroende på vilken av versionerna du väljer.
Kameran är på 13 Megapixlar och den har en CMOS sensor tillverkad av Samsung.
Batteriet är på 3100 mAh.
Det finns många kinesiska företag som satsar på att erbjuda mycket bra prestanda till billiga priser. Meizu är ett av dessa företag.
Operativsystemet är Android 5.0 Lollipop vilket är den näst senaste versionen. Den har Meizus egna Flyme UI över Androids operativsystem. Det är så nästan alla mobiltillverkare brukar göra. Nämligen att ha Android som grund men lägga sitt eget skinn över det hela.
Den här mobiltelefonen passar dig som vill ha en smartphone med bra specifikationer men till ett budgetpris. En Meizu M2 Note kostar runt 130 dollar. Den går inte att köpa direkt i butik i Sverige men det kommer att gå att beställa den i Meizus egen nätbutik och hos importörer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar