Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 5 juni 2015

Motorola Droid Turbo. En djupare inblick.Motorola Droid Turbo är en välbyggd unibody smartphone byggd av ett tåligt material. Motorola har byggt på ett lager Kevlar för att förstärka bakstycket. Alltså samma material som finns i skottsäkra västar.
Detta kombinerat med en aluminiumram som löper runt telefonens kanter ger en mycket robust smartphone.
På telefonens högra sida sitter Powerknappen och volymknappen. Volymknappen går lätt att dra ut och där under gömmer sig simkorts platsen. Detta är en unik design detalj som jag tycker är bra. Det ger nämligen en renare och mer avskalad känsla när telefonen inte har så många knappar och luckor på sidorna.
Den har en häftig design som ger intrycket att det är en lite tåligare mobiltelefon. Den tål lite lättare stötar och är motståndig mot stänk. Den är däremot inte helt vattentät.
Motorola Droid turbo har en AMOLED display på 5,2 tum och med 1440×2560 pixlar innebär det att det är en QHD display. Displayen är skarp och ger en bra färgåtergivning. Om man är ute i solen blir dock betraktningsvinkeln inte så bra och man ser inte med lätthet vad som står på displayen.
Telefonen har många användbara funktioner så som Quick Charge 2.0 som gör det möjligt att ladda batteriet 60 % fullt på 30 minuter. Detta är bra om du är på väg någonstans och inte har så mycket tid på dig att ladda batteriet. Batteriet är förövrigt på hela 3900 mAh. Enligt tillverkaren ska Droid Turbo klara av 48 timmar på en laddning men i verkligheten klarar den snarare av runt 29 timmar. Batteritiden hade varit betydligt bättre om Motorola nöjt sig med en HD display istället för en QHD display som har fler pixlar och därmed drar mer ström.
Detta batteri går även att laddas trådlöst.
Motorola Droid Turbo går att styra med röstkommandon och den klarar även av att läsa upp text. Om du till exempel får ett sms eller mail kan den läsa vad som står och det är användbart om du till exempel kör bil. Du behöver bara prata för att ställa frågor eller ge kommandon. Du kan till exempel be mobilen ringa någon vilket kan vara rätt praktiskt.
Denna smartphone har ett Ram minne på 3 GB samt drivs av en fyrkärnig Snapdragon 805 processor på 2,7 Ghz. Denna processor är kraftfull och klarar av det mesta du utsätter den för. Droid Turbo klarar av att öppna applikationer, surfa på nätet och spela spel med lätthet utan att lagga.
Internminnet är på 32 eller 64 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så det minne du har måste du klara dig med.
Kameran är på 21 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det finns en genväg till kameran. Om du snabbt vill ta en bild skakar du helt enkelt på mobilen och då aktiveras kameran.
Motorola Droid Turbo passar dig som vill ha en lite tåligare mobiltelefonen och som gärna vill ha en ovanlig smartphone som inte så många andra har.
Detta är en mobil med en cool design och med mycket bra prestanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar