Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 29 juni 2015

Samsung Galaxy J7Samsung Galaxy J7 är ännu en budgetmobil i mellansegmentet från Samsung. Denna smartphone har precis lanserats i Kina och den kommer gå att köpa där inom kort.
Det är en så kallad phablet med en display på 5,5 tum och med 720×1280 pixlar.
Samsung Galaxy J7 har avrundade kanter och hörn vilket gör den skön att hålla i handen. Bakstycket går att ta loss så man kan lätt komma åt batteriet. 
Höjden är på 152,2 mm och bredden är på 79,1 mm. Det är en rätt så tunn mobiltelefon med sin tjocklek på 7,9 mm.
Detta är en smartphone med helt okej specifikationer. Den har ett Ram minne på 1,5 GB samt ett internminne på 16 GB. Det finns även plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB. På minneskortet går det däremot inte att spara applikationer eller spel. Något man alltid behöver ha i åtanke när man köper en mobiltelefon med lite mindre internminne. En stor del av detta internminne äts dessutom upp av själva operativsystemet och förinstallerade appar.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop vilket är den allra senaste uppdateringen.
Samsung Galaxy J7 har en huvudkamera på 13 Megapixlar. Denna kamera har både autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har även den LED blixt. Detta är en nyhet hos mobiltelefoner från Samsung. Tillsammans med J5 är J7 den första mobiltelefonen från Samsung med denna funktion. Kameran har också vidvinkelobjektiv detta för att den ska kunna ta bättre selfies.
Batteriet är på 3000 mAh och det är en vanlig batteristorlek hos så kallade phablets. En större mobil använder också mer ström än en liten för att hålla igång systemet. En stor display behöver till exempel mer ström för att hålla igång och detsamma gäller pixeltätheten. Ju bättre display ju mer ström drar den helt enkelt.
Samsung Galaxy J7 finns i färgerna svart, vitt eller guld. Om Samsung Galaxy J7 eller J5 kommer att släppas till försäljning i Sverige är i dagsläget osäkert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar