Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 15 juni 2015

Samsung Galaxy S6 ActiveSamsung Galaxy S6 Active är en tåligare version av sina syskon Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge. Designmässigt påminner den naturligtvis inte om dessa mobiltelefoner. Där till exempel Samsung Galaxy S6 är tillverkad av glas och metall är S6 Active byggd av tålig plast och gummi.
Samsung Galaxy S6 Active har alla premium specifikationer som dess slankare, mer bräckliga bröder men den har ett robust chassi som kan tåla lite mer hårda tag.
Denna smartphone riktar sig mot en helt annan typ av konsument. Nämligen den sportiga friluftsmänniskan men den kan även passa dig som arbetar i mer krävande miljöer.
Oftast när man behöver en mer tålig mobiltelefon får man tyvärr allt för ofta stå ut med betydligt sämre specifikationer än de som sitter i toppmodellerna. Så är dock inte fallet.
Batteriet på 3500 mAh är till och med betydligt bättre än det som sitter i vanliga Galaxy S6. Detta batteri stödjer trådlös laddning.
Samsung Galaxy S6 Active är 146,9 mm hög och 73,6 mm bred. Tjockleken ligger på 8,8 mm.
Den har en QHD display på 5,1 tum och med 1440×2560 pixlar. Som vanligt har Samsung använt en AMOLED display.
Denna tåliga smartphone är IP68 certifierad vilket innebär att den är både damm och vattentät. Den klarar av att ligga på 1,5 meters djupt vatten i upp till trettio minuter.
Den är även MIL-STD-810G certifierad vilket i sin tur betyder att den tål salt, fukt, vibrationer, solstrålning och är termiskt schock resistant.
Samsung Galaxy S6 Active tål att tappas från två meters höjd utan att gå sönder. Detta gäller dock endast om telefonen landar på en plan yta så man måste ändå ha tur när man tappar den. Att till exempel tappa mobilen rakt på ett stålstaket är inte direkt bra.
Denna tåliga smartphone drivs av en åttakärnig Exynos 7420 processor på 2,1 Ghz. Den har ett internminne på 32 GB och minneskapasiteten går inte att utöka eftersom det inte finns någon plats för ett MicroSd kort.
Eftersom det här är en unibody konstruktion går inte heller batteriet att byta ut vilket ibland kan vara en nackdel.
Du kan alltså inte ha med dig ett laddat extra batteri för att på det sättet slippa bli utan batteri.
Det finns många nackdelar med en unibody smartphone. Dessa bör man tänka igenom innan man köper en.
Kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Denna kamera ger som vanligt när det gäller Samsungs toppmodeller väldigt bra bilder.
Den här mobilen kan helt klart rekommenderas till dig som vill ha den här typen av smartphone. Det tillhör inte vanligheterna att få en bra tålig smartphone som samtidigt har väldigt bra specifikationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar