Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 12 juni 2015

Sony Xperia C4Sony Xperia C4 är en phablet speciellt framtagen för dom som gärna vill ta selfies.
Den har en bakre kamera på 13 Megapixlar och denna kamera har både autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5Megapixlar och denna kamera har både LED blixt och vidvinkelobjektiv. Där finns även Auto Mode som automatiskt ställer in kameran för att få bästa möjliga bild.
Det är ovanligt att den främre kameran har LED blixt och det är ett stort plus. Du kan därmed ta bra selfies även i lite mörkare miljöer.
Sony Xperia C4 har en enkel funktionell design som inte sticker ut i mängden. Den passar alltså inte dig som vill ha ny inovativ design. 
Sony Xperia C4 är en unibody konstruktion med ett blankt bakstycke av plast. Det finns inte några mönster på detta bakstycke. 
Denna smartphone har en höjd på 150,3 mm och bredden landar på 77,4 mm. Tjockleken ligger på 7,9 mm.
Den har en 5,5 tums LCD display på 1080×1920 pixlar. Det rör sig alltså om en HD display.
C4 har ett Ram minne på 2 GB vilket är bra. Årets toppmodellerna brukar ha 3 GB Ram minne. Mobilen drivs av en åttakärnig MediaTek MT6752 processor på 1,7 Ghz. Återigen bra men toppmodellerna är kraftfullare. Det är dock långt ifrån en dålig processor.
Internminnet är på 16 GB och jag brukar rekommendera minst 8 GB i internminne.
Minneskapaciteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Förvänta dig däremot inte att du ska kunna spara applikationer eller spel i det stora minneskortet. 
Sony Xperia C4 kommer med operativsystemet Android 5.0 Lollipop installerat redan från början. Detta är ett av dom senast släppta versionerna. Endast Googles egna Nexus produkter har fått en senare version. Det är nämligen Google som äger operativsystemet Android.
Batteriet är på 2600 mAh och det är svårt att byta ut när det går sönder. Vilket är den stora nackdelen med unibody mobiler.
Telefonen finns i färgerna svart, vitt eller mint.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar