Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 22 juni 2015

Sony Xperia E4g


Sony Xperia E4g är en lite knubbig budgetmobil tillverkad av plast. Den finns i färgerna svart eller vitt. Den vita varianten har dock en svart front.  Telefonens bakstycke går att ta loss men batteriet är tyvärr fastmonterat. Mobilen är kompakt och lätt och får utan problem plats i en ficka.
Den har en okej LCD display på 4,7 tum och denna har 960×540 pixlar. Färgåtergivningen är godkänd och den har bra betraktningsvinkel.
Eftersom Sony Xperia E4g är en lite billigare smartphone är naturligtvis specifikationerna därefter. Den har alltså inte direkt några topp specifikationer och kommer inte i närheten av toppmodellernas prestanda.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8GB. Jag brukar rekommendera minst den nivån när det gäller mobiler. Man bör inte investera i en mobiltelefon med sämre specifikationer möjligen endast om man använder telefonen för att ringa.
Sony Xperia E4g har även plats för ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Batteriet är på 2300 mAh vilket är i minsta laget men Sonys mobiltelefoner har i stort sett alltid bra batterikapacitet. Deras lurar är optimerade så att dom klarar sig länge på en laddning och detta gäller även deras billigare mobiltelefoner.
Kameran är på endast 5 Megapixlar och har autofokus. Foton blir acceptabla men är förstås inte särskilt skarpa eller fokuserade.
Denna smartphone kommer med operativsystemet Android 4.4.4 KitKat förinstallerat och du bör inte räkna med någon uppdatering eftersom budgetmobiler i stort sett alldrig får några.
Sony Xperia E4g drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6732 processor på 1,5 Ghz. Processorn klarar av lättare surf och spel men den är långt ifrån något kraftpaket så den arbetar ju inte på lika snabbt som toppmodellerna på marknaden.
Detta är en helt okej smartphone med tanke på det låga priset. Den kostar nämligen runt 1500 kr och hamnar därmed i samma prisklass som Samsung Galaxy Core Prime som jag tidigare har skrivit om.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar