Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 14 juli 2015

Apple Iphone 5s



Apple Iphone 5s är ett lite billigare alternativ för dig som gärna vill ha en Iphone. Den har börjat gå ner rejält i pris nu när Iphone 6 har släppts. Man kan nu få tag på en begagnad Apple IPhone 5s för så lite som 3300 kr. Detta om man har is i magen och letar lite.
Det är helt klart ett bra pris på en så pass bra smartphone.
Iphone har däremot alltid haft betydligt sämre specifikationer än toppmodeller med Android som operativsystem istället för ios.
Om man endast tittar på specifikationerna motsvarar dom vad man får i en budgetmobil.
Iphone 5s har ett Ram minne på 1 GB. Den finns i tre olika varianter när det gäller intetnminnet. Nämligen 16, 32 eller 64 GB.
Det finns ingen plats för  ett minneskort så minneskapasiteten går inte att utöka.
Den drivs av en egentillverkad Apple A7 processor på 1,3 Ghz. Denna processor är en riktig arbetshäst och klarar av det mesta utan problem.
Iphone 5s kamera är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det är en helt okej kamera som ger bra bilder. Skarpa och med utmärkt bildkvalitet. Det är helt enkelt en bra kamera för att vara på endast 8 Megapixlar. Men mobiltelefoner i och runt samma prisklass har betydligt mer pixlar vilket är lite synd eftersom Iphone 5s ju ska vara en lite lyxigare mobiltelefon och då borde den ju förutom en premium design även ha topp specifikationer.
Batteriet är på bara 1560 mAh så det behöver laddas rätt så ofta.
När det kommer till designen är den naturligtvis lyxig och premium. Det är en platt unibody konstruktion byggd av aluminium och glas. På fronten sitter displayen på 4 tum och den har 1136×640 pixlar.
Apple Iphone 5s har en liten display med dagens mått mätt och den ansågs liten redan när den släpptes 2013. Denna smartphone passar dig som föredrar att använda din telefon med en hand.
Under displayen sitter hemknappen och runt knappen löper en silverfärgad ring som förstärker känslan av lyx. I denna knapp sitter en fingeravtrycksläsare som gör det möjligt att bland annat låsa upp telefonen med ett finger. Fingeravtrycksläsare är något som har blivit mer och mer vanligt på senare tid. Många av dagens toppmobiler har den funktionen men alla har dock inte läsaren placerad i hemknappen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar