Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 10 juli 2015

HTC Desire 510



HTC Desire 510 är en 4G mobil i budgetsegmentet och detta är rätt ovanligt. Mobiltelefoner i den här prisklassen är oftast av typen 3G. 
HTC Desire är en knubbig budgetmobil tillverkad av  matt plast. Hörnen är avrundade.
Den har inte särskilt imponerande specifikationer men den har tillräckligt med prestanda för att klara av vanligt användande. Däremot får du räkna med att den unte riktigt klarar av lite mer krävande spel.
Displayen är på 4,7tum och har 480×854 pixlar. Långt ifrån den bästa displayen just nu alltså.
Denna smartphone har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Detta är lite lite men det kan duga med tanke på mobiltelefonens pris. Att köpa en smartphone med ännu mindre Ram minne och internminne är inte att rekommendera eftersom dessa mobiler blir rätt så långsamma och när det gäller internminnet räcker det inte särskilt länge. Man vill ju ha möjligheten att tanka ner applikationer och spel till sin mobiltelefon och detta blir omöjligt om man till exempel har endast 4GB internminne.
HTC Desire drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Just denna processor är vanlig i lite billigare mobiltelefoner. Den är med andra ord välbeprövad och är känd för att vara en riktig arbetshäst. 
Huvudkameran på baksidan är på endast 5 Megapixlar så den ger inte direkt några högkvalitativa fotografier. Dom kanske duger att visa familj och vänner men knappast för att lägga upp på Facebook eller Instagram.
Batteriet är på 2100 mAh och det är vanligt att smartphones i detta segment har runt den storleken. Batteriet räcker dock nästan en hel dag på en laddning och detta mycket beroende på displayens låga pixeltäthet. En betydligt bättre display skulle också dra mer ström. Detsamma gäller processorn då den om den skulle vara kraftfullare även den skulle dra mer ström. 
Den här mobilen finns i färgerna svart, vitt, grått eller blått.
HTC Desire 510 passar dig som är ute efter en billig 4G mobil och som kan stå ut med lite sämre specifikationer. Denna kompakta smartphone med ett överkomligt pris är ett bra alternativ. Kanske som någons första mobiltelefon eller som en extra mobiltelefon.
Priset ligger runt 1600 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar