Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 5 juli 2015

Huawei Ascend G620SHuawei Ascend G620S är en enkelt designad budgetmobil tillverkad av plast. Den har en design som inte sticker ut i mängden. Huawei Ascend G620S är 142,9 mm hög och bredden är på 72 mm. Tjockleken landar på 8,5 mm. Telefonen väger 160 gram så den är lite tung men det är i mina ögon en fördel eftersom en lätt mobiltelefon också känns väldigt billig.
Baksidan är gjord av plast men har tillverkats på ett sätt så att det ska likna läder. Den är texturerad och ger ett bra grepp i handen.
Detta bakstycke går att ta loss men batteriet är tyvärr fastmonterat vilket ju tar bort själva fördelen med ett löstagbart bakstycke. Det hade istället varit bättre om Huawei satsat på en unibody konstruktion istället.
Displayen är på 5 tum och har 720×1280 pixlar. Det är alltså en rätt så okej display med tanke på mobiltelefonens pris.
Huawei Ascend G620S drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är en vanlig processor i budgetmobiler och den är en riktig arbetshäst som klarar av dom vanligaste arbetsuppgifterna. Den går dock inte att jämföra med toppmodellernas betydligt starkare processorer.
Ram minnet är på 1 GB och den har ett internminne på 8 GB. Jag brukar rekommendera minst denna nivå när man ska köpa mobil. Ett mindre Ram minne ger nämligen en långsam och slö mobiltelefon. När det gäller internminnet fylls det fort om du har ett mindre än 8 GB. En stor del är också upptaget av själva operativsystemet och förinstallerade appar. Du har alltså inte 8 GB till ditt förfogande. Snarare runt 6 GB.
Det finns plats för ett minneskort på upp till 32 GB.
Kameran är på 8 Megapixlar och har LED blixt. Kameran är godkänd men det finns mycket bättre kameror på marknaden.
Den största nackdelen när det gäller den här mobilens specifikationer är batteriet som är på låga 2000 mAh. Jag brukar rekommendera minst 2300 mAh för annars får man ladda batteriet väldigt ofta.
Budgetmobiler har dock sällan stora batterier då det är ett av dom områden som tillverkarna snålar in på för att få ner priset på sin produkt.
Huawei Ascend G620S finns i färgerna svart eller vitt och priset hamnar runt 1500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar