Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 26 juli 2015

Huawei G8


Huawei G8 är en helt ny smartphone i mellanklassen och den är byggd av metall. Det är alltså en välkonstruerad mobiltelefon tillverkad av ett mer premium material än som är vanligt i den här prisklassen.
Likt Huawei Ascend Mate 7 och Honor 7 har den en fingeravtrycksläsare vilken är placerad på telefonens baksida. Just fingeravtrycksläsare är något som börjar bli mer och mer vanligt bland årets smartphones. Tidigare har dock endast toppmodeller haft denna funktion men nu verkar det även börja nå något billigare mobiltelefoner.
Huawei G8 har en 5,5 tums display med 1080×1920 pixlar. En stor display medför många fördelar. Det förhöjer upplevelsen för oss som gärna konsumerar media i våra mobiltelefoner. Det är till exempel betydligt mer njutningsfullt att titta på videor eller film på en större display. Att spela spel går även det bättre på en display i den här storleken.
Denna smartphone drivs av en 64 bitars åttakärnig Snapdragon 615 processor på
Huawei G8 finns i två olika varianter. Den ena har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Den andra lite bättre varianten har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB.
Det är inte helt ovanligt att det är på det sättet. En mobiltelefon som har ett likadant upplägg är LG G3 som släpptes 2014. Det blir därmed en stor fördel om man väljer versionen med mer internminne. Det lönar sig alltså att lägga till en liten slant för att få den betydligt bättre varianten.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet som håller igång hela systemet är på 3000 mAh vilket är en vanlig storlek på batterier hos så kallade phablets. Eftersom Huawei G8 inte har en QHD display bör batteriet räcka minst en dag på en laddning. Det är förmodligen en av anledningarna till att man istället valt att använda en HD display istället.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop och det är en av dom senaste uppdateringarna. Mycket bra med andra ord.
Telefonen finns i färgerna svart, vitt eller guld.
Priset för den billigare varianten landar på runt 370 dollar vilket motsvarar ungefär 3200 kr. Huawei G8 kommer förmodligen kosta något mer om den släpps i Sverige.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar