Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 23 juli 2015

Huawei Honor 4AHuawei Honor 4A är en helt ny budgetmobil som till en början kommer att säljas i Kina men det är möjligt att den likt andra mobiltelefoner därifrån i vid ett senare tillfälle kommer till Europa.
Huawei Honor 4A är tillverkad av plast och har en enkel design.
Denna smartphone kommer att finnas i två olika varianter. Den ena med bara 3G och den andra med 4G. Varianten med 4G kostar bara 112 dollar vilket motsvarar 960 kr men om telefonen släpps i Sverige kommer den att kosta något mer eftersom momsen och försäljarens vinst inte är inräknad. Min gissning är att ett svenskt pris skulle landa på runt 1400 kr.
Den andra varianten kostar till och med mindre än så.
Huawei Honor 4A har en display på 5 tum och har 720×1280 pixlar.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 Ghz. Denna typ av processor brukar sitta i lågbudgetmobiler. Processorn är långt ifrån ett kraftmonster men duger för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa eller skicka sms och någon gång ibland läsa tidningen på nätet. Den är långt ifrån någon nöjesmaskin så att spela grafiskt tunga spel på den är inte att rekommendera.
Ram minnet är på 2 GB vilket är bra. Budgetmobiler brukar ofta ha runt 1 GB. Internminnet är på 8 GB och det är knappt godkänt eftersom minst 2 GB redan är upptaget av operativsystemet och förinstallerade appar. Ett minne på i praktiken 6 GB fylls rätt fort så du har inte särskilt mycket plats till ditt förfogande. Jag brukar rekommendera minst 8 GB internminne men naturligtvis gärna mer än så.
Huvudkameran är på endast 8 Megapixlar.
Batteriet är på 2200 mAh. Ett litet batteri som detta behöver laddas ofta så det är en nackdel i sammanhanget. Dom lite lägre specifikationerna och displayens lägre pixeltäthet innebär dock att Huawei Honor 4A precis kan klara en dag på en laddning. Detta påverkas förstås av hur mycket du använder telefonen under dagen.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop vilket är bland dom senaste uppdateringarna. Detta är väldigt bra med tanke på mobiltelefonens pris. Budgetmobiler har oftast äldre versioner av operativsystemet installerat. Dom får dessutom sällan några uppdateringar av operativsystemet eftersom tillverkarna satsar mest på deras flaggskepps mobiler.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar