Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 7 juli 2015

LG LeonLG Leon är en 3G mobil i mellansegmentet. Den kommer med ett bra pris och en okej prestanda. Den är byggd av plast som har en metallisk finish vilket ska göra att telefonen ska kännas mer premium men denna metall finish har inte samma höga kvalitet som på LG G3. LG Leon känns robust och välkonstruerad men den känns lite knubbig när man håller den i handen.
På bakstycket sitter dom numera vanliga knapparna. Detta gör att det inte finns några knappar på någon av sidorna eftersom dessa har flyttats till baksidan.
Dessa är något nedsänkta för att undvika att man ofrivilligt råkar trycka in dom.
Det bästa med LG Leon är nog att den kommer med Android 5.0 Lollipop förinstallerat samt att den har en mängd funktioner som oftast endast finns hos LGs toppmodeller. Ett exempel på funktion är Gesture shot med vilken du kan ta bilder med hjälp av handrörelser framför mobilens kamera.
Denna kamera är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det är inte en topp kamera så ha inga höga förväntningar på fotografiernas kvalitet.
Telefonen är 129,9 mm hög och 64,9mm bred. Tjockleken är på 10,9 mm. Den är med andra ord långt ifrån den tunnaste mobiltelefonen på marknaden.
LG Leon har ett Ram minne på 1 GB och ett internminne på 8 GB. Det är bra men mer hade naturligtvis varit bättre. Smartphones i budgetsegmentet brukar dock sällan ha bättre specifikationer än så.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är även det en processor som brukar sitta i mobiltelefoner i den här prisklassen.
Displayen är av typen LCD och är på 4,5 tum. Den har 480×854 pixlar.
Batteriet är på 1900 mAh. Detta innebär att batteriet måste laddas minst två gånger om dagen. Hur ofta är ju individuellt för det är lite olika hur mycket vi använder våra mobiltelefoner under dagen. En person som ringer många telefonsamtal och ofta surfar på nätet, spelar spel och dylikt kommer att få ladda batteriet oftare. En sådan person bör alltså inte välja en LG Leon utan satsa på något lite dyrare mobiltelefoner. Denna smartphone duger mer för dig som bara ringer något enstaka telefonsamtal och är ute på nätet bara ett par gånger om dagen.
LG Leon kostar runt 1300 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar