Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 29 juli 2015

Motorola Moto X PlayMotorola Moto X Play är en helt ny smartphone som precis har presenterats. Den finns med andra ord inte till försäljning ännu utan kommer ut på marknaden inom kort. Denna smartphone är en av tre nya mobiltelefoner från Motorola och är den av dessa mobiler som ligger i mellansegmentet. Motorola Moto X Style är den lite dyrare modellen med bättre specifikationer.
Motorola Moto X Play är precis som alla dom övriga mobiltelefonerna från Motorola väldesignad och välkonstruerad. Bakstycket är tillverkat i texturerad plast och runt telefonens kanter löper en ram av plast gjord för att se ut som aluminium. Baksidan är för övrigt lätt kurvad för att ge en skön känsla när man håller den i handen.
På framsidan sitter en 5,5 tums display på 1080×1920 pixlar. Under och över denna display hittar man varsin högtalare. Att högtalarna är lokaliserade på mobiltelefonens front gör att ljudet kommer rätt emot dig vilket är en stor fördel.
Moto X Play är 148 mm hög och 75 mm bred. På den tjockaste punkten är mobilen 10,9 mm tjock.
Detta är en vattentålig smartphone. Den tål med andra ord att vara ute i till exempel regn men klarar inte av att tappas ner i en sjö.
Ram minnet är på 2 GB och den har ett internminne på antingen 16 eller 32 GB.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,7 Ghz.
Huvudkameran är på hela 21 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Just kameran är något som Lenovo ägda Motorola arbetat på att förbättra. Detta är ett område där konsumenter har klagat när det gäller tidigare generationer av Moto X.
Den kanske största fördelen med denna phablet är mobilens batteritid. Den påstås klara upp till 2 dagar på en laddning och detta beror på det ovanligt stora batteriet på 3630 mAh. En vanlig storlek på batterier hos smartphones med samma skärmstorlek är på 3000 mAh.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop och i en ren form vilket även det är en stor fördel. Man slipper därmed en stor del förinstallerade appar som man sällan använder och som bara tynger ner systemet.
Ett rekomenderat pris på Motorola Moto X Play är 3500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar