Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 29 juli 2015

Motorola Moto X StyleMotorola Moto X Style är en nyligen presenterad phablet med premium design och specifikationer men utan ett premium pris. Denna smartphone är årets toppmodell från Lenovo ägda Motorola. 
Motorola Moto X Style är tillverkad av plast men har en ram av aluminium som löper runt dess kanter. Designen påminner om tidigare modeller från företaget mest då framifrån. Baksidan är lätt kurvad vilket gör telefonen skön att hålla i handen. 
Denna smartphone är 153,9 mm hög och 76,2 mm bred. Tjockleken är på 11,06 mm på det tjockaste stället.
X Style är vattentålig på det sättet att den tål lite lättare stänk. Du kan alltså utan större problem gå ute i regnet med telefonen däremot tål den inte att tappas ner i djupt vatten. Den har en IP 52 klassificering.
Batteriet är på 3000 mAh och det är inte helt säkert att detta batteri klarar av en dag på en laddning med tanke på displayens stora pixeltäthet samt mobilens övriga specifikationer. En kraftfull processor i kombination med en QHD display gör att mobiltelefonen behöver mycket ström för att hålla igång systemet.
Displayen är på 5,7 tum och den har 1440×2560 pixlar vilket innebär att det är en QHD display. 
Den har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 64 GB. Det finns plats för ett MicroSd kort så minneskapasiteten går att utöka.
Denna smartphone drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz. Man har alltså inte valt en Snapdragon 810 processor och en orsak kan vara att denna processor är känd för att bli överhettad. En mobiltelefon med en Snapdragon 810 processor kan vid hög belastning kännas lite varm i handen.
Kameran är något som har förbättrats i jämförelse med fjolårets Motorola Moto X. Just kameran var en av den mobiltelefonens svaga punkter och nu har den alltså blivit betydligt bättre. Kameran är på 21 Megapixlar och har dubbel LED blixt och autofokus.
Motorola har dom senaste åren satsat på att ha ett nästan helt rent Android operativsystem vilket på många sätt ger en mängd fördelar. Man slipper bland annat en mängd förinstallerade appar som man sällan använder. Dessa tar upp plats i operativsystemet och gör det segare än det skulle behöva vara.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop och i en ren form vilket är en stor fördel.
Detta är en premium mobil men utan ett premium pris. Den är mycket billigare än många konkurrenters flaggskepps mobiler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar