Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 28 juli 2015

One Plus 2One Plus 2 har äntligen presenterats. Den delar många design ellement med föregångaren One Plus One. Det finns dock några skillnader i designen bland annat att One Plus 2 har en ram gjord av en kombinerad magnesium och aluminium legering som löper runt telefonens kanter. Den har även minskat i storlek i höjd och längd och alltså blivit lite mer kompakt.
Den har likt många av dagens toppmodeller en fingeravtrycksläsare och denna sitter placerad i hemknappen. One plus One hade ingen sådan huvudsakligen på grund av att när den släpptes förra året var detta fortfarande en ovanlig funktion.
Knapparna på mobilens kanter är tillverkade av polerat stål vilket ger ett premium intryck. I övrigt är denna smartphone precis som föregångaren tillverkad av plast.
One Plus 2 kommer precis som One Plus One att släppas i två versioner men skillnaden här är att dessa har olika Ram minne. Den med 16 GB internminne har ett Ram minne på 3 GB medan den med hela 64 GB har ett Ram minne på otroliga 4 GB.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 1,8 Ghz.
Batteriet på 3300 mAh är något större än hos föregångaren som har ett batteri på 3100 mAh.
One Plus har använt samma display storlek som tidigare vilket innebär att det är en LCD display på 5,5 tum och på 1080×1920 pixlar. Det är en fördel att dom inte valde att uppgradera displayen till en QHD display eftersom dessa behöver mer ström för att fungera vilket skulle ha inneburit en sämre batteritid. Batteriet hade behövt laddas oftare.
Huvudkameran på bakstycket är på 13 Megapixlar och har dubbel LED blixt, autofokus och optisk bildstabilisator.
Kameralinsen har flyttats lite längre ner på baksidan av mobiltelefonen.
Framtiden får utvisa om One Plus 2 har vad som behövs för att bli årets flaggskepps dödare. One Plus One hade ju den ambitionen. Att hålla ett otroligt billigt pris med tanke på dom specifikationer den erbjöd. Att helt enkelt bli en svår konkurrent till dom redan etablerade tillverkarna. One Plus 2 kommer tyvärr kosta något mer än vad One Plus One gjorde när den släpptes på marknaden. Den dyrare versionen på 64 GB kommer att kosta 389 dollar vilket fortfarande är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna. En nackdel för tillverkaren One Plus är att deras mobiler inte går att köpa med delbetalning via folks abonnemang. Man måste alltså ha hela summan mobiltelefonen kostar på sitt bank konto när man ska köpa den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar