Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 13 juli 2015

Samsung Galaxy A8Samsung Galaxy A8 är en ny phablet från Samsung och när den släpps senare i år kommer den att vara Samsungs tunnaste smartphone hitils. Den är endast 5,9 mm tjock.  
Samsung Galaxy A8 har en premium design, är välkonstruerad samt är byggd av metall. Detta är årets trend bland flaggskepps smartphones. Väldigt många av dessa är antingen helt eller delvis tillverkade av metall. Samsungs toppmodeller har numera en ram av aluminium men när det gäller A8 har dom gått ett steg längre eftersom även bakstycket är tillverkat av metall. 
Precis som dom tidigare mobiltelefonerna i A serien har allt fokus satts på design. Invändigt däremot hamnar dessa telefoner i mellanklassen. 
Denna smartphone har en AMOLED display på 5,7 tum och är på 1080×1920 pixlar.
Under den stora displayen i hemknappen finns en fingeravtrycksläsare. 
Telefonen är 158 mm hög och 76,8 mm bred.
Samsung Galaxy A8 har ett Ram minne på 2GB samt ett internminne på 16 GB. 
Den har plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,4 Ghz. 
Det är alltså långt ifrån den starkaste processorn på marknaden. 
Det är lite synd att prestandan inte är lika bra som designen men är du en person som mest tänker på design och inte bryr dig om specifikationer kan denna smartphone vara ett alternativ. Priset kommer dock troligen bli ganska högt på den här mobiltelefonen.
Kameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Det är som alltid när det gäller Samsungs lite dyrare mobiltelefoner en mycket bra kamera av bra kvalitet. Så att ta bra bilder med denna kamera är inget som helst problem.
Den främre kameran är däremot betydligt sämre med endast 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3050 mAh vilket är en vanlig storlek på så kallade phablets. En stor mobiltelefon behöver också ett stort batteri för att kunna hålla igång hela dagen.
Samsung Galaxy A8 kommer med operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop förinstallerat och detta är den näst senaste versionen av detta operativsystem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar