Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 23 juli 2015

Samsung Galaxy Grand Prime
Samsung Galaxy Grand Prime som släpptes till försäljning i Oktober 2014 är en helt okej budgetmobil med 4G.
Mobilen är välkonstruerad och har en bra design. Man kan inte se på den att det är en lite billigare smartphone eftersom den har den gamla Samsung designen där alla deras mobiltelefoner såg rätt lika ut. Deras toppmodeller hade en design som inte skiljde sig nämnvärt mot deras lågbudgetmobiler. Samsung Galaxy Grand Prime är byggd av plast och runt dess kanter löper en ram av aluminium imitation.
Bakstycket går att ta loss så batteriet på 2600 mAh går att byta ut om det skulle bli dåligt.
Displayen på 5 tum och 540×960 pixlar är okej men den har en medioker kontrast. Svarta färger blir mer åt det gråa hållet och betraktningsvinkeln i direkt solljus är dålig.
Grand Prime har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 64 GB. Tänk däremot på att det inte är möjligt att spara applikationer eller spel på detta minneskort.
Denna billiga smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är en sorts processor som är vanligt förekommande i budgetmobiler.
Kameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Denna kamera ger okej bilder som med lite tur kan duga till Instagram eller Facebook. Om du är en person som gärna vill ha högkvalitativa fotografier bör välja en annan smartphone. Alternativt använda Samsung Galaxy Grand Prime som en extra mobiltelefon.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 4.4.4 KitKat vilket är en gammal version. Du bör inte heller räkna med någon uppdatering någon gång i framtiden eftersom budgetmobiler aldrig får några uppdateringar av operativsystemet.
Priset på en Samsung Galaxy Grand Prime ligger runt 2000 kr och för dom pengarna får du en helt okej smartphone.
Denna mobiltelefon kan passa som någons första mobiltelefon eller helt enkelt dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa eller skicka sms. Det finns dock många likvärdiga smartphones i den här prisklassen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar