Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 8 juli 2015

ZTE Blade Apex2ZTE Blade Apex2 är något så ovanligt som en budgetmobil med 4G. Budgetmobiler brukar nämligen oftast vara av typen 3G.
Denna smartphone har en enkel design och är byggd av matt plast. Bakstycket går att ta loss men batteriet går tyvärr inte att byta eftersom det sitter fastmonterat. Fördelen med ett löstagbart bakstycke är ju just möjligheten att byta ut batteriet när det börjar bli dåligt.
Batteriet som är på 2000 mAh räcker nätt och jämnt en hel dag innan det är dags att ladda det. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh. Budgetmobiler har dock sällan stora batterier. Detta för att hålla nere tillverkningskostnaden. Man brukar även snåla in på displayens pixeltäthet samt kameran. Detta har också skett här. ZTE Blade Apex2 har en 4,5 tums display med låga 480×854 pixlar. Displayen är inte dålig men för oss som är vana med HD displayer sedan tidigare syns det väldigt tydligt att den har en betydligt sämre display.
Kameran är på 5 Megapixlar och ger okej bilder men resultatet blir inte direkt något att skryta om.
Denna smartphone har ett Ram minne på 1 GB samt drivs av en fyrkärnig Snapdragon 400 processor på 1,2 Ghz.
Den har ett internminne på bara 8 GB vilket är knappt godkänt. Jag brukar rekommendera minst 8 GB men gärna mer än så. Smartphones i budgetsegmentet brukar oftast ha ett internminne på mellan 4 och 8 GB. En tummregel är att runt 2 GB försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar så i det här fallet har du ungefär 6 GB internminne till ditt förfogande. Det är inte direkt mycket utrymme kvar till applikationer, musik eller fotografier.
Operativsystemet Android 4.4.2 KitKat kommer förinstallerat och eftersom ZTE Blade Apex2 är en billigare mobiltelefon kommer den troligen inte få några uppdateringar.
Denna billiga smartphone passar bäst för dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa eller skicka sms.
ZTE Blade Apex2 har ett pris runt 1500 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar