Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 21 augusti 2015

Huawei Honor 7iHuawei Honor 7i är en ny smartphone i mellanklassen men med ett par unika design detaljer. Den har bland annat en kamera på 13 Megapixlar som kan roteras 180 grader. Man kan alltså använda samma kamera för att ta bilder både framifrån och bakifrån mobilen. Kameran som har dubbel LED blixt och autofokus sitter på en arm som går att rotera.
En annan spännande detalj är att den har en fingeravtrycksläsare men denna är placerad på ett ovanligt ställe. Den sitter nämligen på mobiltelefonens ena kant. Det vanliga är ju att fingeravtrycksläsaren sitter i hemknappen på framsidan under displayen. Alternativt på baksidan av telefonen. 
I övrigt är Huawei Honor 7i en vanlig mobil i mellansegmentet.
Den har en display på 5,2 tum och på 1080×1920 pixlar. Det rör sig med andra ord om en HD display.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 616 processor.
Honor 7i finns i två olika varianter. Den ena med ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Den andra med ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB.
Det lönar sig alltså att lägga till lite pengar för att kunna köpa den version som har mer internminne. 
Det finns möjlighet att utöka minneskapasiteten med ett MicroSd kort på upp till 32 GB. 
Batteriet på 3100 mAh är ovanligt stort för en mobiltelefon i den här storleken. Det är en batteristorlek betydligt vanligare i så kallade phablets. Det vill säga riktigt stora smartphones som behöver mer kraft för att hålla igång en hel dag.
Batteriet i Huawei Honor 7i bör därför räcka rätt länge. Förmodligen mer än en dag på en laddning.
Den billigare versionen med mindre minne kostar 250 dollar vilket motsvarar ungefär 3200 kr. Det är lite dyrt i mitt tycke eftersom man till exempel kan få en LG G3 från 2014 för samma pris och det är en smartphone med mycket bättre specifikationer. Ett annat alternativ är ju One Plus 2 som även den hamnar i samma prisklass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar