Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 10 augusti 2015

LG Wine SmartLG Wine Smart är något numera så ovanligt som en hopvikbar smartphone med Android som operativsystem. Den kommer med Android 5.1.1 Lollipop förinstallerat vilket är den senaste versionen av detta operativsystem. 
LG Wine Smart har både knappar och touch display. Denna display är på 3,2 tum och har 480×320 pixlar. 
Denna smartphone som passar nostalgikerna är välkonstruerad och har en bra byggkvalitet. Det är i mitt tycke en fin mobiltelefon med bra design. Den känns absolut inte billig.
Ihopvikt får denna smartphone lätt plats i en ficka samt är lätt att använda med en hand.
LG Wine Smart har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på endast 4 GB. Internminnet är alltså väldigt litet så man får inte plats med särskilt mycket applikationer eller spel men denna mobil är ändå inte tänkt för personer som sparar mycket i sin mobiltelefon. Den riktar sig helt enkelt mot dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa eller skicka sms. Den passar knappast storspelaren eller den som tittar på videos och film i sin smartphone. Det finns dock plats för ett minneskort på upp till 32 GB där man bland annat kan spara fotografier och musik.
LG Wine Smart drivs av en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 Ghz.
Batteriet är på 1700 mAh och det är normalt ett väldigt litet batteri men eftersom man ändå bara ska ringa med den här mobiltelefonen bör det räcka en dag på en laddning.
Telefonen har många användbara funktioner bland annat Safety Care som till exempel automatiskt kan skicka information om att personen som äger LG Wine Smart har ringt 112. Detta är en bra funktion att ha om man är en person som ofta vistas ute i skogen på fritiden. Om man har gått vilse.
Mobilen stöder också Text till tal. Detta innebär att denna smartphone kan läsa upp sms och mail men den kan tyvärr inte göra detta på svenska så dom flesta här i Sverige har ingen användning för just den funktionen.
LG Wine Smart finns i färgerna svart eller vitt och priset är 170 dollar vilket motsvarar ungefär 1500 kr. Räkna dock med ett något högre pris när mobilen släpps i Sverige.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar