Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 28 augusti 2015

Obi Worldphone SF1Obi Worldphone SF1 är en unibody mobil med metalldetaljer och krökta sidoramar.
Denna helt nya smartphone byggs och säljs av det nystartade företaget Obi Mobiles som är grundat av John Sculley som var VD på Apple under åren 1983 till 1993.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 3000 mAh. Den något billigare versionen har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Det rör sig alltså om helt okej specifikationer men den lite dyrare varianten är naturligtvis bättre med ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB.
Obi Worldphone SF1 har en IPS display på 5 tum. Denna är på 1920×1080 pixlar det vill säga en HD display. Glaset är extra tåligt eftersom det är täckt med Gorilla Glass 4.0 det vill säga den senaste versionen av skyddsglas.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på hela 3000 mAh vilket är relativt ovanligt med tanke på mobilens storlek. Denna storlek på batterier är betydligt vanligare hos så kallade phablets.
Operativsystemet i Obi Worldphone SF1 är Android 5.0.2 Lollipop. Det rör sig med andra ord inte om den allra senaste uppdateringen men den är ändå inte särskilt gammal.
Obi Mobiles satsar till en början på att sälja mobilen på den asiatiska marknaden. Det är dock inte omöjligt att den även släpps i Europa senare.
Den billigare versionen kostar 199 dollar vilket motsvarar ungefär 1685 kr och den något dyrare kostar 249 dollar. Det är ungefär 2100 kr. Inte så dåligt med tanke på vad man får för pengarna men man kan få en One Plus One med 64 GB internminne för 2799 kr. Den är visserligen lite dyrare men har betydligt bättre specifikationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar