Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 25 augusti 2015

Oppo R7 PlusOppo R7 Plus är en förbättrad version av Oppo R7. Detta är en rejält stor smartphone som därmed inte passar alla.
Det är en välkonstruerad unibody mobil tillverkad av metall. Den är 158 mm hög och 82mm på bredden. Tjockleken landar på 7,8 mm.
På mobilens baksida sitter en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet. Just fingeravtrycksläsare blir allt mer vanligt hos flaggskepps mobiler. Konsumenterna efterfrågar det och tycker att det är en bra säkerhetslösning. 
Displayen är på 6 tum den har alltså en lika stor display som Nexus 6 som ofta har fått kritik för att den är så stor. Min personliga åsikt är att en stor smartphone har många rdelar. Det blir mer njutningsfullt att titta på film eller spela spel på en större display. Dessutom blir det lättare att skriva mail eller läsa text. Nackdelen blir ju om telefonen är för stor så att den blir svår att ta med sig på ett lätt sätt. En mobiltelefon med en display storlek på 6 tum eller mer här inte ner i någon ficka och den blir rätt klumpig.
Oppo R7 Plus AMOLED display på 6 tum har 1920×1080 pixlar. Den har alltså en HD display.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Det råder med andra ord inte någon brist på plats i denna phablet. Det finns gott om plats för dina egna bilder, applikationer med mera.
Oppo R7 Plus drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 Ghz.
Batteriet är på hela 4100 mAh så det bör räcka mer än en dag på en laddning. När batteriet väl börjar bli tomt har du även fördelen av att den stödjer snabbladdning. Om du har bråttom någonstans kan du sätta din mobiltelefon på laddning i kanske en halvtimme och då har du ström som räcker en stund till. Detta är förstås en stor fördel.
Oppo R7 Plus kommer med Android 5.1.1 Lollipop förinstallerat och detta är en av dom senaste uppdateringarna av operativsystemet Android.
Telefonen finns i färgerna guld eller silver.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar