Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 11 augusti 2015

Samsung Galaxy S5 NeoSamsung brukar ha för vana att presentera billigare varianter av sina flaggskepps mobiler ungefär ett år efter släppet av de ursprungliga modellerna. Dessa brukar ha tillägsnamnet Neo och nu inom kort kommer Samsung Galaxy S5 Neo att presenteras. Den har en liknande design som den vanliga Samsung Galaxy S5 men vissa detaljer har ändrats. Bland annat har baksidan ett lite mindre grovt och finare mönster än föregångaren. Även ramen runt mobilens kanter har slätats till.
Borta är flärpen som skyddar usb kontakten men telefonen är ändå IP 67 certifierad vilket innebär att den är vattentät.
Invändigt har man bytt till den egentillverkade åttakärniga Exonys 7580 processorn på 1,6 Ghz.
Displayen är på 5,1 tum och har 1920×1280 pixlar. Det rör sig alltså om en HD display av typen AMOLED. Samsung är mycket kända för att använda högkvalitativa AMOLED displayer på sina toppmodeller och så är också fallet här även fast Samsung Galaxy S5 Neo inte är en toppmodell. Detta är istället en smartphone i övre mellanklassen.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Här finns plats för ett MicroSd kort vilket inte finns på årets toppmodeller Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge som ju är unibody konstruktioner.
Denna smartphone har en huvudkamera på 16 Megapixlar
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2800 mAh och det är en rätt så bra storlek. Detta batteri bör med lätthet räcka en dag på en laddning.
Samsung Galaxy S5 Neo finns i färgerna svart, mörkblått, guld eller silver och är helt tillverkad i plast. Den har alltså inte någon ram av aluminium vilket årets toppmodeller hos Samsung har. Denna lur är alltså inte lika premium när det gäller designen men den är däremot vattentät och har ett större batteri.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar