Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 18 augusti 2015

Xiaomi Redmi Note 2Xiaomi Redmi Note 2 är en helt ny så kallad phablet från kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi. Dom är rätt så okända här i Sverige och deras mobiltelefoner går inte köpa hos till exempel Elgiganten eller Siba. 
Däremot går Xiaomi Redmi Note 2 att köpa hos olika nätbutiker.
Xiaomi Redmi Note 2 ser designmässigt ut som en budgetmobil med sin enkla plastkonstruktion men invändigt är den betydligt mer imponerande. Den har helt enkelt en fantastisk maskinvara med tanke på det billiga priset.
I Kina såldes 800 000 exemplar på 12 timmar och detta beror helt och hållet på att man får mycket för pengarna.
Mobilen har en LCD display på 5,5 tum och är på 1920×1080 pixlar. Att den har en HD display och inte en QHD display är på ett sätt en fördel. Nämligen att batteriet därmed räcker längre på en laddning.
Den har ett Ram minne på 2 GB samt finns i två olika varianter när det gäller Internminnet. Den ena är på 16 GB och den andra på 32 GB.
Xiaomi Redmi Note 2 har en åttakärnig MediaTek Helio processor på 2,0 Ghz vilket är en väldigt bra processor som klarar dom mest krävande arbetsuppgifterna med lätthet.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Batteriet är på 3060 mAh och det är en vanlig storlek i phablets. En större mobil behöver mer ström för att hålla igång systemet än en liten.
Denna smartphone körs med Xiaomis gränssnitt MIUI 7 vilken är baserad på Android 5.1.1 Lollipop. Alla mobiltillverkare som använder Androids operativsystem lägger på sitt eget skinn över Androids operativsystem. Vissa mer än andra.
Den här mobiltelefonen passar dig som vill ha en smartphone med bra specifikationer men till ett mycket billigt pris. Dig som tycker specifikationerna är viktigare än en lyxig design och dig som inte bryr dig så mycket om märket på telefonen.
Varianten med mindre minne kostar 1000 kr och den med större inbyggt minne kostar 1300 kr. Detta är helt enkelt ett otroligt bra pris. För dom pengarna får man oftast en lågbudgetmobil med betydligt sämre specifikationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar